Duitse Rieslings – Blaricum

woensdag 14 juni 2006 door Barbara

Alcamo Bianco 2004, Cusumano (Catarratto 60%, Grecanico 30%, diversen 10%) -> goede mineralige geur, lichte smaak van onrijpe perzikken.
– garnalenspies: perfecte garnaal, iets teveel rode pepers, 1 garnaal was goed, 3 is te “heet”

Angimbe IGT Sicilia 2004, Cusumano (Insolia 70%, Chardonnay 30%) -> droog en fris. geur van rivierkreeftjes, “forelsmaak” en kruisbessen
– crostini met gerookte zalm en citroenmayonaise: perfecte combi met de wijn!

Riesling Piesporter Falkenberg Trocken, 2004, Kurt Hain -> geur: botercake met appels, smaak: zurig
– filideegsigaartjes met hazelnoten en vijgen. Alternatief: vulling van spinaziefeta met pijnboompitten of italiaanse gehaktballetjes (zie recepten binnenkort) vanwege de pijnboompit met citroen.

Riesling Trocken, 2005, Schloss Lieser: frisgroene appeltjes, lichte botergeur, zoete citrus en grapefruit
– mini tonijnfrittata: erg lekker, maar citroensoftijs zou ook mooi zijn

Riesling feinherb, 2005, Schloss Lieser: nee, zacht zoet, “gele rang”
– mozarella-ansjovis spiesjes (zout): past wel vanwege wit, maar iets “warmers” had ook gekund ->lam-abrikozenspiesje

Riesling Longuicher Maximiner Herrenberg, 2004, Carl Schmitt-Wagner: lichtzure smaak, maar zoete geur
– vitello tonato rolletjes: erg lekker. Alternatief -> stukje rijpe munster

Riesling Kabinett Longuicher Maximiner Herrenberg, 2004, Carl Schmitt-Wagner: prima
– citroengrasgarnalen. Erg lekker. Alternatief -> verse ananas met basilicum

Riesling Kabinett Brauneberger Juffer, 2005, Schloss Lieser: geur van geroosterd fruit en toast met perenboter
– zalmspiesjes met hollandaisesaus

Riesling Spatlese Lieser Niederberg Helden, 2005, Schloss Lieser: zeer geurige neus, vanille-abrikoos maar niet te zoet. 10 jr laten liggen?
3-in de pan met peer en blauwe kaas. Alternatief: munstertaartje met ui

Chardonnay Spatlese sur Lie Barriwue Trocken (Pfalz), 2003, Siegrist: afdronk is zo droog als een droge sherry, heel apart. Met een klassieke houtneus .
– meloen met parmaham: prima

 

Geen reacties meer mogelijk.