Pastinaaksoep

vrijdag 3 februari 2012 door Barbara

Een ‘vergetengroentensoep’. Nodig voor een pan vol:
– 800 gr pastinaak
– 2 uien
– 1,5 l water
– 2 kippenbouillonblokjes en 1 groenten (voor vega: 3 groenten)
– 25 gr verse gember

Bereiden:
Schil en snijdt de uien, de gember en de pastinaak klein in de keukenmachine.
Eventueel: Fruit 10 min in een beetje olijfolie.
Doe in een grote kookpan. Voeg water en bouillonblokjes toe. Laat 20 pruttelen.
Klaar!

Als je de soep in de blender of met staafmixer achteraf pureert, krijg je echt een ‘zalvend’ soepje. Mondgevoel….mjam!

Eventueel:

 

1 reactie op “Pastinaaksoep”

  1. snelle amuses -- Barbara Culinair zegt:

    […] soep: vietnamese bouillon of pastinakensoep opwarmen en in klein glaasje […]