Sushi

maandag 30 januari 2012 door Barbara

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

2 koppen sushirijst (= rondkorrelige plakrijst)
3 theel suiker
6 eetl rijstazijn
300 gr vis (tonijn, zalm, witvis, gamba’s)
1/2  avocado
1/2 pakje surimi
1/2 komkommer
een pak nori
wasabi
Eventueel: rivierkreeftjes, gewelde gedroogde paddestoelen, omelet, gekookte peultjes, viseitjes, sesamzaadjes, wortel,peultjes, zeewiersalade . Je kan ook heel fijn gesneden ijsbergsla erin doen, omelet reepjes, zalmkaviaar, lenteui, toefje mayo of wasabi, roodbaarsfilet, paling !

En ook erg lekker:
makreelmousse (makreel en Japanse mayo)
banaan met krab
eby fry (gefrituurde gamba)
zalmtartaar (rauwe zalm, gerookte zalm, tabasco)
mango en gebakken lenteui
gegrilde wortel
gegrilde groene asperge, avocado en rivierkreeftjes

Kook de sushi in ca 10 min gaar. (met koud water opzetten: 15 min) proef even of hij zacht genoeg is en let op dat je af en toe roert zodat de sushi niet aan de bodem blijft plakken en aanbakt. Als de sushi goed is, schep hem in een grote platte schaal, zodat hij snel kan afkoelen en voeg het mengsel van rijstazijn met suiker toe (van tevoren suiker in azijn laten oplossen). Laat goed koud worden. je kunt de rijst ook een dag van tevoren maken of ’s morgens.

Hieronder wat foto’s voor inspiratie van combinaties:
voor de foto’s: klik 1 keer (hij opent), klik nog 1 keer op de foto en je ziet hem groot

 

1 reactie op “Sushi”

  1. Sushi & Cheese Party-- Barbara Culinair zegt:

    […] 20 personen: Sushi: 4 x hoeveelheid sushi (8 koppen rijst, 500gr zalm, 500 gr tonijn etc) Vietnamese loempia’s: 1 x hoeveelheid […]