Marco’s IJmuidense Vissen

woensdag 20 februari 2008 door Barbara

img_0010_resimarcoze.JPGWaar de vissers voor thuis komen!
Zalmtournedos (op basis van 4 personen):

Wat hebben we nodig?

4 stukken zalmfilet/lendens (totaal ongeveer 6 ons)

Bosje peterselie

Bakje bieslook

4 tomaten

200 ml slagroom

1 eierdooier

1,5 eetlepel citroensap

125 gr cocktail garnalen/of gewone grote garnalen

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 graden

Zalm bestrooien met zout/peper

Ovenschaal met boter invetten

Peterselie en bieslook fijn knippen

Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden

Slagroom loskloppen met eierdooier/citroensap/zout/peper/bieslook en de peterselie goed mengen

Tomaatblokjes en de garnalen over de ovenschaal verdelen

Zalm erop leggen

Roommengsel erover schenken

15 minuten in de oven

Vooral erg lekker om samen met een pasta naar keuze te serveren.


Gamba’s al Pil Pil. (op basis van 4 tot 6 personen):

Wat hebben we nodig?

1kg. verse of diepgevroren gamba’s

½ theelepel zout

50 gram boter

Circa 80ml olijfolie

3 tenen knoflook, grof gehakt

¼ t.l. chilivlokken of 3 gedroogde Spaanse pepers fijngesneden

Lekker veel stokbrood (als je er van houdt dit te dopen neem dan wat meer olijfolie)

Bereiding:

Water aan de kook brengen en de ontdooide gamba’s even laten koken tot ze rose zijn, ongeveer een minuut (water net onder het kookpunt houden)

Laat ze daarna iets afkoelen

Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten (als je ze al voorbereid gekocht heeft hoeft dit natuurlijk niet)

Doe de gamba’s in het zout in een kom, meng ze door elkaar en zet ze 30 minuten weg, in de koelkast

Verwarm olie en boter in een vuurvaste schaal op een matig vuur

Als de boter begint te schuimen, de knoflook en pepertjes (of chilivlokken), ‘blonderen’ (niet te donker laten worden)

Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3 tot 6 minuten tot ze krullen en van kleur veranderen

Vooral erg lekker om met stokbrood te serveren om in de saus te dopen!

Eet smakelijk!

 

Geen reacties meer mogelijk.