Marloes d’r Goudse Moppen

dinsdag 19 februari 2008 door Barbara

immarloes-zg_0007_resize.JPGVan zoetigheid word je vrolijk!
Benodigdheden:

80 g bloem
80 g zelfrijzend bakmeel
120 g boter / margarine
80 g suiker (donkere basterdsuiker is mijn favoriet!)
1 1/2 g zout (ofwel een snufje)
+/- 25 g suiker (ter decoratie)
+ eventueel voor de ‘frosting’ : 1 ei en nog wat extra suiker of poedersuiker gemixt met een beetje limonade

Bereiding:
Voor je van start gaat eerst de oven voorverwarmen op 170 graden.
De boter snijd in je in kleinere stukken en dit doe je samen met de bloem, het bakmeel, 80 g (basterd)suiker en het snufje zout in een mengkom om dit tot een mooie samenhangende bal te kneden. Van dit deeg een rol maken en deze door het overige suiker rollen, het deeg dan even laten opstijven en het dan in plakjes snijden.

Je kan er dan nog frosting over doen; het eigeel van het ei loskloppen en over de koekjes uitsmeren om hier vervolgens nog wat suiker overheen te gooien. Een andere mogelijkheid is om een mengsel te maken van limonadesiroop en poedersuiker (zoek zelf even de juiste verhouding, zodat het goed smeerbaar is) en dit dan uitsmeren over de koekjes.

De koekjes +/- 20 minuten bakken op 170 graden, totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Even laten afkoelen en.. ..smullen maar!!

 

Geen reacties meer mogelijk.