Gebakken paddo’s met truffelmayonaise

woensdag 25 januari 2012 door Barbara

Weer restaurantwaardig gegeten, zomaar op een doordeweekse avond…

Nodig voor 2 personen:
– 2 a 3  portabello’ s pp
– 1 bakje spekblokjes (100 gr) (vega-alternatief:1 of 1/2  ui in stukjes)
– een grote hand gedroogde paddo’s (bijv. Mengsel van Sabarot, bospaddestoelen), laten wellen in water, ca uur van te voren
– een halve of een kwart knolselderij in ‘frites’ gesneden
– potje truffelsalsa (50 gr)
– 2 eetl franse mayo met mosterd, of gewone mayo en daar een beetje mosterd naar smaak aan toevoegen
– 2 eetl kwark

Bereiden:
Snijdt de portabello’s in dikke plakken en bak deze in olijfolie op een heet vuur bruin.
Bak tegelijkertijd de spekjes met de gedroogde paddo;s  (of ui bij vega). Bak in aparte pan de knolselderij tot deze beetgaar is.
Meng de kwark, mayo en truffelsalsa tot een sausje

Serveren:
Schep van alles wat op een bord, bon appetit!

Erbij:
Inca (witte wijn, torrontes chardonnay) of een andere volle witte wijn

 

Geen reacties meer mogelijk.