Vietnamese loempia’s en nuoc cham (dipsaus)

zaterdag 14 januari 2012 door Barbara

Mjam mjam mjam, zoals geleerd tijdens kookworkshop in vietnam. Genieten! Supersimpel, erg licht verteerbaar en een gezellig gebeuren met een cocktail in de hand en een huis vol vrienden.

Nodig voor de dipsaus:
1 teen knoflook
1 rode peper
2 bosuitjes
1 theel bruine bastersuiker
4 eetl rijstazijn
4 eetl vissaus (vegan: worcestersaus van Gentle Chef, homemade)
150 ml water
sap van een 1/2 limoen

Snijdt de knoflook, peper en bosuitjes fijn, of mix in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingredienten toe en klaar 😉

  • Voor de loempia’s: hoeveelheid afhankelijk van aantal personen. Voor 6-8 personen:
    1 winterwortel: in flinterdunne reepjes van ca 8 cm
    1 courgette: in flinterdunne reepjes van ca 8 cm
  • 1 prei (in hapklare stukjes, anders krijg je dit niet afgehapt) of lenteui in ringen
  • een pak rijstvellen (doorsnede 15 cm) -> je hebt er maar 4-6 pp nodig.
  • Verse koriander (veel!) -> per loempia 1 stengeltje
  • Verse munt

Bereiden:
ter plekke door iedereen zelf in elkaar te draaien en meteen op te eten. Een zeer gezellige bezigheid, ideaal voor ‘sta-feestjes’
Leg een rijstvel ca 1 minuut of korter in warm water (niet heet, niet lauw). Als deze wat zachter wordt, leg het vel op een plank/bord en leg er een paar courgette+wortelreepjes op. Leg er een takje koriander bij en vouw/rol op (rollen en dan de uiteinden naar binnenvouwen en dan laatste stukje oprollen).

Doop het rolletje in de dipsaus en eet meteen op!

 

1 reactie op “Vietnamese loempia’s en nuoc cham (dipsaus)”

  1. Sushi & Cheese Party-- Barbara Culinair zegt:

    […] 4 x hoeveelheid sushi (8 koppen rijst, 500gr zalm, 500 gr tonijn etc) Vietnamese loempia’s: 1 x hoeveelheid vietnamese loempia’s met dipsaus Tempura: 2 pakjes tempurabeslag, 2 kilo gamba’s (vers met kop en […]