Pho Bo (vietnamese soep)

vrijdag 6 januari 2012 door Barbara

Toen we in Vietnam waren aten we noodlesoep als ontbijt, echt zalig! Wel pas na het ontbijt je nette shirt aan….je zit onder de spetters omdat je de mie naar binnen slurpt en het laatste beetje flup zegt….. Ik heb dit geprobeerd te maken van een vietnamees recept, veel ingewikkelde ingredienten nodig…was het niet echt. Komt misschien doordat de echte smaak te vers in het geheugen lag? Onderstaand recept is heel simpel en een perfecte ontbijt- of lunchsoep.

Nodig voor een grote pan:
1 stukje gember geschild in dikke plakken (20 gr)
1 rode peper in repen, zaadjes eruit (of een halve om het iets minder pittig te maken)
2 kruidnagels
2 steranijs
1 kaneelstokje
1 pot wildfond
2 blokjes runderbouillon
3 l water

Vegan: groentebouillon.

Doe dit alles tezamen in een pan en laat rustig een half uur tegen de kook aan staan. Laat daarna afkoelen, je hoeft de ‘kruiden’ er niet uit te halen. Kunnen ze nog lekker doortrekken.

Opdienen, per persoon in een soepbord:
Schep 2 soeplepels bouillon in het bord. Voeg toe: 1 lenteuitje in stukken gesneden en eventueel reepjes rauwe biefstuk.
Voeg eventueel extra toe:
– kneepje limoensap
– verse korianderblaadjes
– gekookte (Thaise) noodles (je kunt deze ook in de bouillon 10 min koken). Thaise rijstnoodles: 5 min koken.

Kortom, perfect om als basis in huis te hebben en ’ter plekke af te maken’.

noodles en de bouillon bosuitjes en biefstuk

 

 

1 reactie op “Pho Bo (vietnamese soep)”

  1. snelle amuses -- Barbara Culinair zegt:

    […] soep: vietnamese bouillon of pastinakensoep opwarmen en in klein glaasje […]