Konijnenstoof

zaterdag 3 december 2011 door Barbara

Voor een zeer eenvoudige doch zalige konijnenstoof neme men:
– 2 pakken konijndelen (bouten en rug)
– 1 rode, 1 gele, 1 groen paprika (in stukjes)
– 3oo gr champignons ( in plakjes)
– 1 groot blikje geconcentreerde tomatenpuree (zonder zout!)
– 1/3 fles stevige rode wijn, bijv een carmenere uit chilie
– 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
– 1 eetl gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, maakt niet uit -> italiaanse mix)
– voor maizenapapje: wat slagroom en ca 2 eetl maizena (roer dit samen tot een papje

Bereiden:
– braad de konijndelen aan in olijfolie
– voeg de rest vd ingredienten toe (behalve het maizenapapje!) en laat 2 uur stoven
– haal de konijndelen uit de pan en maak van de rest een mooie saus op hoog vuur, dmv maizena-papje toevoegen

Je kan het zo eten-> van het bot kluiven, of je kan ook al het vlees eraf halen, de botten weggooien en het vlees in klein stukjes terug in de stoof doen. Dan heb je een echte ‘konijnengoulash’.

 

Geen reacties meer mogelijk.