Avocado Zest

zaterdag 12 november 2011 door Barbara

Dit is een avocado-olie van Olivado te verkrijgen in Nieuw-Zeeland en Australie. Misschien ook bij bepaalde winkeltjes in NL. Hij is werkelijk geweldig in salades en je kunt er zelfs toetjes mee maken.

Lauwwarme avocado met garnaaltjes of rivierkreeftjes, voor 2p:
1 avocado
100 gr hollandsche garnaaltjes of rivierkreeftjes
2 eetl creme fraiche (of creme fraiche met mascarpone mengen. is nog lekkerder!!!!)
wat avocado-olie

Meng de olie door de creme fraiche (en mascarpone). Schep de garnaaltjes erdoor. Halveer de avocado, verwijder de pit en lge beide helften 1 minuut in de magnetron. Leg de helften op een bord en schep het garnalenmengsel erin.

Crepe met avocado-olie (nog niet uitgeprobeerd, puur een gedachtenspinsel:
Meng mascarpone met creme fraiche en avocado-olie
Schep er geroosterde pijnboompitjes door
Vul een crepe met dit mengsel en maak er rolletjes van.
Kan als toetje en als hartig: doe er dan nog een beetje rucola tussen

Erbij een glaasje ijskoude limoncello

 

Avocado Zest

 

2 reacties op “Avocado Zest”

  1. Paprika-champignons-courgette-salade-- Barbara Culinair zegt:

    […] 1 rode 1 gele 1 groene paprika 1 courgette 250 gr champignons pijnboompitten olijfolie balsamicoazijn eventueel avocado-olie (klik hier voor meer info) […]

  2. Avocado-champignonsalade-- Barbara Culinair zegt:

    […] 150 gr (kastanje) champignons 1 groene appel sap van een 1/2 limoen een flinke scheut avocadolie (of olijfolie) 3 a 4 stengels bleekselderij eventueel wat bieslook 2 eetl creme […]