Stoofpot van tam konijn en bruin bier

dinsdag 1 november 2011 door Ted

Van oorsprong een gerecht uit Foodies 2011-10 met wild zwijn (lijkt een uitstekende variant trouwens) maar hier dus met konijn en wat aanpassingen.

Ingrediënten:

  • 1 kg tam konijn in stukken
  • evt 4 el bloem
  • zout en peper
  • 2 el olie
  • 4 el boter
  • 3 uien (gesneden)
  • 4 tenen knoflook (gesneden)
  • 200 gr spekblokjes (tip: Vomar bio)
  • 6 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 2 el jeneverbessen
  • 2 flesjes bruin bier
  • 1 bospaddenstoelenbouillonblokje

Bereiding:

  • Optioneel (niet gedaan maar lijkt wel een goed idee om uiteindelijk een mooie gebonden saus over te houden): Haal konijn door de bloem.
  • Bestrooi konijn met zout en peper
  • Verhit olie en boter en braad het konijn rondom goudbruin
  • Neem konijn uit de pan
  • Bak de ui, de knoflook en de spekblokjes bruin in het bakvet, een minuut of 5
  • Voeg laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe en bak 1 minuut
  • Doe konijn terug in de pan
  • Voeg het bier en bouillonblokje toe
  • Dek de pan af met een deksel en stoof op laag vuur minstens 2 1/2 uur – langer mag

Idealiter de volgende dag opwarmen en eten, maar op de dag zelf is vast ook lekker.

Nog niet gedaan maar zeker de moeite waard: konijn uit de pan halen en de saus zeven en inkoken (en evt. indikken met slagroom of maizena). Moet goddelijk zijn met puree, pasta, frieten, gebakken aardappelen, you name it.

 

Geen reacties meer mogelijk.