Chocoladewhiskeytaart

zaterdag 7 juli 2007 door Barbara

Voor de taart:
225 gr pure chocolade
100 gr boter
5 eieren, gesplitst
1/2 dl whiskey of rum

Voor de chocladelaag over de taart:
3 eetl slagroom
100 gr pure chocolade

225 gr choco met boter smelten in pan, laten afkoelen en drank toevoegen
eidooiers schuimig wit kloppen
choco door eimengsel scheppen
eiwitten stijfkloppen en toevoegen
mengsel in ingevette taartvorm gieten

Bakken: oven 175 graden, ca.35 min

Als taart is afgekoeld: 100 gr choco smelten met slagroom en over de taart strijken

 

2 reacties op “Chocoladewhiskeytaart”

  1. Trouwen Rick & Caroline-- Barbara Culinair zegt:

    […] Aardbeien met witte chocoroom (1 grote doos aardbeien) 2 kleuren chocomousse (recept x 2) Chocowhiskeytaart (2 […]

  2. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] Erwtensoep Kastanje muffins met paddestoelen en kruidenmuffins Kipkluifjes met citroen en olijven Chocowhiskeytaart 2 kleuren chocomousse Witte choco rondjes met […]