Zalmverrassing

zaterdag 9 juli 2011 door Barbara

Zalmverrassing voor 4 p

–          2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
–          1 dl lauwwarme visbouillon
–          1 ½ dl lobbig geklopte slagroom
–          Beetje dille (vriezer)
–          200 gr gerookte zalm
–         kwart geschilde komkommer

Geweekte gelatine uitknijpen in visbouillon oplossen. Iets laten afkoelen. Dille door slagroom scheppen en bouillon toevoegen.
4 glazen schaaltjes (1 dl) van binnen bekleden met plasticfolie. Binnenkant bedekken met plakjes gerookte zalm. Let op dat je ze netjes overelkaar legt en geen gaatjes overlaat. Plakjes moeten stukje over de rand hangen, omdat je straks het pakketje dichtvouwt. Met (kaas)schaaf dunne plakjes komkommer schafen en deze over de zalm verdelen. Mousse voorzichtig erop schappen en overhangende randjes zalm erover vouwen. Overhangend plastic dichtvouwen zodat het “bolletje” gesloten is.

Paar uur laten opstijven in de koelkast

Serveren: dun geschaafde plakjes komkommer in een cirkeltje op een bord leggen. Timbaaltje op de kop op de komkommer keren.

Droge witte wijn erbij, eet smakelijk!

 

Geen reacties meer mogelijk.