Het Veerhuys – 2011-06-12

zondag 12 juni 2011 door Barbara

Wat hebben we toch een mazzel dat we in Almere Haven wonen….. geweldige diversiteit aan goede restaurants op loopafstand!:

Brava Casa: Siciliaan, je waant je echt in Italie. Deze week genoten van saltimboca (B) en entrecote (T), denk slechts aangeschroeid, meer niet en zalige desserts
Brasserie de Havenkom voor de beste homemade hamburger, voor weinig
Bij Brons: frans/italiaans eten in een piepklein restaurantje. Eerlijke producten en geen gefrobel
– Brasserie Bakboord: de topper, 4 gangen culinair genieten incl koffie en wijnarrangement voor ‘vooroorlogse’ prijzen
Sasa Lounge: Marokkaanse tapas met bubbels, mjam
Bistro Rood: eten bij remy (als je de film kent), puur en goed! werkelijk frans genieten in eigen achtertuin! en met wereldwijnen voor een topprijsje
het Steakhouse: voor de liefhebbers van Vleesch, maar neem niet de spareribs (=ongekruid, met saus), maar wel de lamsbout!
Eetcafe het Lieverdje: voor de lekkerste sate voor weinig (<10,-) en authentieke Amsterdammers krijg je er gratis bij
het Pannekoekschip: als je kleine neefjes/nichtjes op bezoek hebt
de Griek: onvervalst al 30 jaar hetzelfde….. en toch altijd bomvol?
Vanas: thais,gelukkig voor mij qua scherpte wat ‘verwesterd’
Treasure: oosters, met geweldige pekingeend van de gloeiend hete plaat en nog meer zalig chinees en omstreken eten
’t Veerhuys: hieronder meer
en dan nog een aantal waar we nog niet zijn geweest: Krab aan de haven (vis), Sensei (Japans)

Gisteren zijn we lekker decadent wezen eten in ’t Veerhuys. Restaurant neergezet met Michelin-sterren-ambitie, de 1e in Almere. Maar wat is decadent? In A’dam maar ook in Tilburg betaal je zo 20-24 euro voor een hoofdgerecht in een brasserie/eetcafe…..en dan kan je bij ’t Veerhuys genieten op culinair niveau! Ondanks de restaurantjaarkaart, waarmee je 25% korting krijgt op de totale rekening, is de prijskwaliteit echt prima!

We namen een 4-gangenmenu met een 5de gang extra van de a la carte: eendenleverpate met paling en whiskey……dat moet je toch gewoon proeven! De jongen die bediende mag wel op ‘ ja maar = ja en’ cursus. Bij zo’n vraag zeg je niet ‘nee dat kan niet en ik (na overreding onzerzijds) ga het overleggen met de chef’. Nee je zegt ‘goh wat leuk, ik zal eens met de chef overleggen’. Nou het was een geweldige combi!!! Wij gaan deze zelf proberen te maken, maar dan met een gelei van rokerige malt whisky.

Wat hebben we gegeten:
Amuses 1: hoorntje gevuld met geitenroom en tonijn
Amuses 2: bitterbal met hamrolletje
Voor 1: huisgerookte zalm met sesamzaadjes
Voor 2: eendenleverpate met paling en whiskey
Tussen: kabeljauw
Hoofd: entrecote met asperges
Na: passievruchtenmousse met ananas
Koffie met friandises

 

 

 

 

1 reactie op “Het Veerhuys – 2011-06-12”

  1. ‘t Veerhuys -- Barbara Culinair zegt:

    […] keer was echt alles perfect, geen Ja Maar… (zie eerder verslag), en na ieder gerecht zaten we alleen maar ‘oh wat zullen we hierna krijgen’? Je kunt a […]