Vegetarisch genieten deel 2

maandag 16 mei 2011 door Barbara

Wederom een ‘sterrenavondje in eigen huis’, ditmaal vega (2 personen).

Auberginechips (klik op de link voor het recept)
– Kleine tomaatjes uit de oven
– Salade van gegrilde paprika’s, blue d’auvergne en komkommer

Tomaatjes uit de oven: leg wat trostomaatjes (hoeveelheid naar wens) in een schaal, besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet 15  min in de oven. Zet ze bij de aubergines in de oven, als die de 1e 10 min hebben gehad.

Salade: gril paprika’s in de oven tot ze bijna zwart zijn, ontvel ze. Ik doe dit in grote hoeveelheden en vries dan zakjes gegrilde paprika’s in. Dus voor deze salade heb ik een zakje gegrilde paprika’s ontdooid. Je kan ze ook in een pot kopen. Snijdt ze in stukjes en doe ze in een schaal. Schil een halve komkommer  en verwijder de zaadlijsten. Snijdt in kleine stukjes. Snijdt 75 gr blue d’ auvergne of andere blauwe kaas of feta, in stukjes. Meng dit allemaal met de paprika’s en doe er nog een handje gemengde pitten bij (pompoenpitten e.d.)

Serveer alles tegelijk op tafel en drink er een volle rode of witte wijn  bij. Bijv hardy’s Crest rood en wit.

Eet smakelijk!!!

 

Geen reacties meer mogelijk.