Cranberrymintsaus

maandag 25 december 2006 door Barbara

Dit is een zalige cranberrysaus voor bij kalkoen, of ander witvlees. De munt geeft er een heerlijke frisse smaak aan.

Nodig:
1 zak cranberries (340 gr)
220 ml water
180 gr suiker
4 blaadjes verse munt
1 eetlepel rode port

Bereiden:
Suiker met water verwarmen tot suiker is opgelost, goed roeren!
Cranberries en munt toevoegen en zachtjes laten koken, port toevoegen en blijven roeren.
Ca. 10 min heel zachtjes laten stoven, tot cranberries gebarsten en zacht zijn.
Munt verwijderen en saus af laten koelen.

Saus koud bij b.v. kalkoen serveren.

 

1 reactie op “Cranberrymintsaus”

  1. Canadees-Italiaanse kalkoen-- Barbara Culinair zegt:

    […] Deze jus hebben wij nooit gemaakt. Wij eten de kalkoen met cranberrymintsaus.  […]