Carabaccia

zaterdag 21 oktober 2006 door Barbara

Een verrassend lekkere zoet – pittige uiensoep uit Toscane

Carabaccia – Florentijnse uiensoep (12 p)
900 gr dun gesneden rode uien
Paar vlokjes rode chili peper
Beetje olijfolie om uien in te fruiten
125 ml Marsala
2 l kippenbouillon (vegatip: bosbaddestoelen bouillon!)
200 gr gehakte amandelen (zonder velletje)
2 eetl vloeibare honing
½ theel kaneel
½ theel nootmuskaat
Sap van 1 citroen

Garneren: 1 geroosterd stokbroodje met kaas in de soep

Bereiden:
Uien fruiten met chilivlokken in olie. Marsala toevoegen en inkoken tot vocht vrijwel verdwenen is. Bouillon en amandelen toevoegen. Op laag vuur 1 uur sudderen en af en toe roeren. Honing, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen en nog 10 min rustig verwarmen.

 

1 reactie op “Carabaccia”

  1. Verjaardagsdiner 2007-- Barbara Culinair zegt:

    […] Voorgerechten:-    Ravioli met bietjesricotta en salieboter-    Toscaanse uiensoep […]