Ravioli met spinaziericottavulling en verse pesto

zaterdag 1 januari 2011 door Barbara

Als hoofdgerecht voor 4 personen voor vooraf voor 8-10 personen:

Voor het deeg:
400 gr bloem
4 eieren
4 ettl olijflolie
2 theel zout

Voor de vulling:
300 gr spinazie (uit de diepvries, goed uitgeknepen!)
300 gr ricotta
zout
nootsmuskaat

Voor garnering:
Vers geraspte parmezaanse kaas en verse pesto

Bereiden:
Maak pastadeeg (deeg-ingredienten tot 1 bal kneden, in plastic zakje, 1 uur in de koelkast leggen)
Meng de ingredienten voor de vulling

Draai met deegmachine lange vellen, leg de vulling erop in bolletjes, leg nog een vel deeg erover en steek de raviolis uit. Let op de je de randjes met beetje water en vork vastplakt. gebruik veel bloem!!! anders plakken ze allemaal overal aan vast.

Koken: in ruime pan water met oliefolie: 5-7min. Serveer op warme borden met pesto en parmezaan erover.

 

Geen reacties meer mogelijk.